Prezračevalne naprave in filtriranje zraka

nasveti18.10.2023

Prezračevalne naprave in filtriranje zraka postajajo vse bolj pomembni dejavniki pri ustvarjanju bolj zdravega notranjega okolja. Zato je pomembno, da razumemo, kako delujejo in kako jih pravilno uporabljati.

Blauberg filter zraka

Filtri enega najbolj priznanih proizvajalcev prezračevalnih naprav in filtrov zraka, Blauberg, so znani po visoki kakovosti in učinkovitosti. Blauberg filter zraka je zasnovan tako, da ujame škodljive delce, kot so prah, cvetni prah, bakterije in virusi ter s tem izboljša kakovost zraka v prostoru.

Blauberg filter zraka F7 je posebej zasnovan za učinkovito odstranjevanje mikrodelcev iz zraka. Ta filter uporablja visoko kakovostne materiale in napredno tehnologijo, ki omogoča filtriranje delcev velikosti do 0,3 mikrometra. To pomeni, da bo vaš zrak čist in brez mikroorganizmov, ki lahko škodujejo vašemu zdravju.

Blauberg filter zraka G4

Blauberg filter zraka G4 je primeren za filtriranje večjih delcev, kot so prah, cvetni prah, volna. Ta filter je enostaven za vzdrževanje, saj ga lahko enostavno odstranimo in operemo. Blauberg zračni filter G4 bo zagotovil, da bo zrak v vašem prostoru svež in brez škodljivih delcev.

Vzdrževanje in zamenjava filtrov za prezračevalne naprave

Da bi zagotovili, da prezračevalna naprava deluje učinkovito, je pomembno redno vzdrževanje in zamenjava filtrov. Filtri zraka so odgovorni za zadrževanje delcev iz zraka, zato se sčasoma zamašijo in izgubijo svojo učinkovitost. Priporočljivo je, da se filtre zamenja vsakih 6 do 12 mesecev, odvisno od kakovosti zraka in uporabe čistilca zraka.

Pri zamenjavi filtrov je pomembno upoštevati navodila proizvajalca. Najprej izklopite prezračevalno napravo in odstranite star filter. Nato namestite nov filter v skladu s priloženimi navodili. Prepričajte se, da je filter pravilno nameščen in da so vsi priključki varno pritrjeni.

Nasveti za izboljšanje prezračevanja doma ali v pisarni

Poleg uporabe prezračevalnih naprav lahko tudi sami prispevate k izboljšanju prezračevanja doma ali v pisarni. Tu je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali ustvariti bolj zdravo notranje okolje:

  • Redno prezračujte: Vsaj nekaj minut na dan odprite okna, da svež zrak vstopi v prostor. To bo pomagalo odstraniti onesnaževalce in izboljšati kakovost zraka.
  • Ohranjajte čistost: Redno čistite prah, umazanijo in druge onesnaževalce iz prostora. To bo zmanjšalo količino delcev v zraku.
  • Zmanjšajte uporabo kemikalij: Poskusite zmanjšati uporabo čistilnih sredstev in drugih kemikalij, ki lahko onesnažujejo zrak v prostoru.
  • Razmislite o uporabi vlažilca zraka: Vlažen zrak lahko izboljša kakovost dihanja in zmanjša simptome alergij. Vlažilci zraka pomagajo ohranjati optimalno vlažnost zraka v prostoru.

Ustvarjanje bolj zdravega notranjega okolja s filtriranjem zraka in prezračevanjem

Kakovost zraka, ki ga dihamo, ima neposreden vpliv na naše zdravje in dobro počutje. Prezračevalne naprave in filtriranje zraka so ključni dejavniki pri ustvarjanju bolj zdravega notranjega okolja. Z uporabo učinkovitega čistilca zraka, kot je Blauberg filter zraka, ter z izvajanjem nasvetov za izboljšanje prezračevanja, lahko ustvarimo prostor, kjer je zrak čist in svež.

Blauberg logo

E2E, Trgovina in storitve, d.o.o.

Ragolič Damjan, Glavič Miha

Matična številka: 6295088000

Davčna številka: 35071125

KONTAKTIRAJTE NAS

Pisarna v Ljubljani

Leskoškova cesta 11, 1000 Ljubljana

Delovni čas: 07:30 - 15:30

Pisarna v Mariboru

Tržaška cesta 40, 2000 Maribor

Delovni čas: 07:30 - 15:30

T: +386 2 620 98 05

E: [email protected]

PRIJAVA NA E-NOVICE
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram