Lokalno prezračevanje - hitra in enostavna rešitev

nasveti03.08.2023

Izboljšanje kakovosti zraka v zaprtih prostorih: Vodnik po lokalnih prezračevalnih rešitvah za svež in zdrav dom.

Razumevanje lokalnega prezračevanja

Kakovost zraka v zaprtih prostorih je ključnega pomena za dobro počutje vseh v prostoru. Zrak, ki ga dihamo, lahko vsebuje škodljive snovi, kot so prah, pršice, cvetni prah, vonjave in celo strupene pline. Iz več razlogov, predvsem pa zaradi udobja bivanja je namestitev lokalnih prezračevalnih naprav zelo priljubljeno, še posebej, ker je namestitev hitra.

Lokalna prezračevalna naprava odstranjuje porabljen in slab zrak iz posameznih prostorov in ga nadomešča s svežim zrakom. Ta sistem deluje na osnovi prezračevalnih enot, ki so nameščene neposredno v prostoru, ki ga želite prezračevati. Te enote so običajno nameščene na steni in omogočajo učinkovito odstranjevanje onesnaženega zraka ter dovajanje svežega zraka.

Prednosti lokalnih prezračevalnih sistemov

Lokalni prezračevalni sistemi prinašajo v prostor več prednosti. Prvič, takšni sistemi omogočajo boljše nadzorovanje kakovosti zraka v posameznih prostorih. To je še posebej pomembno v nekaterih prostorih, ki so bolj izpostavljeni onesnaževalom in vlagi, na primer kuhinja ali kopalnica.

Drugič, lokalna prezračevalna sistema omogočata energetsko učinkovito prezračevanje. S pomočjo teh sistemov lahko zmanjšate porabo energije za ogrevanje ali hlajenje prostorov, saj prezračevalna naprava poskrbi za izmenjavo zraka brez, da odpiramo okna, vrata…

Prednosti lokalnih prezračevalnih sistemov z rekuperacijo

Lokalna prezračevalna naprava s toplotno rekuperacijo je naprednejša različica. Ta sistem omogoča vračanje toplote iz izrabljenega zraka v svež zrak, ki vstopa v prostor. S tem se doseže bolj učinkovito ogrevanje ali hlajenje prostorov ter še večje prihranke pri porabi energije.

Izbira pravega sistema lokalne prezračevalne naprave za vaš prostor

Pri izbiri sistema lokalne ventilacije je pomembno upoštevati prostor in napravo.

  • Preučite velikost prostora, ki ga želite prezračevati. Na podlagi tega boste lahko izbrali ustrezno moč prezračevalne enote.
  • Preverite razpoložljive možnosti lokalne ventilacije s toplotno rekuperacijo. Obstaja več različnih sistemov, zato se posvetujte s strokovnjaki, da izberete tistega, ki najbolj ustreza vašim potrebam.

Namestitev lokalnih prezračevalnih sistemov

Večina lokalnih prezračevalnih naprav je zasnovana tako, da se vgradijo v steno s pomočjo preboja stene. Priporočljivo je, da za namestitev najamete strokovnjaka, ki ima izkušnje na tem področju, tako bo namestitev zares potekala hitro in brez zapletov. Tudi v primeru uveljavljanja garancije je bolje, če imate žig o vgradnji naprave s strani pooblaščene osebe.

Vzdrževanje lokalne prezračevalne naprave

Za zagotovitev optimalnega delovanja lokalne prezračevalne naprave je pomembno redno vzdrževanje. To vključuje čiščenje filtrov in preverjanje motorja. Večina lokalnih prezračevalnih sistemov je zasnovanih za enostavno vzdrževanje, zato ne bi smelo biti težav pri izvajanju teh nalog.

Blauberg lokalni prezračevalni sistemi so zelo tihi

Blauberg je priznani proizvajalec lokalnih prezračevalnih sistemov. Njihovi sistemi so znani po svoji visoki kakovosti in učinkovitosti. Eden od ključnih prednosti Blaubergovih sistemov je, da imajo motor na zunanji strani stene, kar omogoča izjemno tiho delovanje.

Eden od ključnih dejavnikov pri izbiri lokalne prezračevalne naprave je tudi enostavnost vzdrževanja. Blaubergovi sistemi so zasnovani za enostavno vzdrževanje, kar pomeni, da boste lahko sami izvajali redna vzdrževalna dela. To vam bo prihranilo čas in denar ter zagotovilo dolgotrajno delovanje sistema.

Pokličite nas za svetovanje

Izboljšajte kakovost zraka v zaprtih prostorih. Uporaba lokalnih prezračevalnih sistemov je enostaven način za zagotavljanje svežega in zdravega zraka v vašem domu. S pravilno izbiro in namestitvijo ter rednim vzdrževanjem lahko dosežete učinkovito delovanje sistema ter prihranke pri porabi energije. Ne odlašajte, izberite lokalno ventilacijo za svež in zdrav dom!

Blauberg logo

E2E, Trgovina in storitve, d.o.o.

Ragolič Damjan, Glavič Miha

Matična številka: 6295088000

Davčna številka: 35071125

KONTAKTIRAJTE NAS

Pisarna v Ljubljani

Leskoškova cesta 11, 1000 Ljubljana

Delovni čas: 07:30 - 15:30

Pisarna v Mariboru

Tržaška cesta 40, 2000 Maribor

Delovni čas: 07:30 - 15:30

T: +386 2 620 98 05

E: [email protected]

PRIJAVA NA E-NOVICE
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram