Vzdrževalci

Kvaliteta notranjega zraka je pogoj za kakovost bivanja, zato vam priporočamo redno pregledovanje in čiščenje vašega hišnega prezračevalnega sistema.

V tipični 6 sobni hiši (130m2), se v enem letu ob vsakdanjem bivanju nabere vse do 18 kg prahu. Ob normalnem bivanju sami proizvedemo kontaminacije in onesnaženost notranjega zraka kot so prhljaj, prah in kemikalije. Te kontaminacije potujejo skozi vaš prezračevalni sistem in v 3 urah zakrožijo tudi od 5-7 krat. (odvisno od nastavitev posameznega sistema).

Čez določen čas ta obtok zraka povzroči nabiranje kontaminantov na stene vašega kanalskega sistema. Medtem ko pri onesnaženih kanalih ne obučutite nujno takoj, da imate nezdrav zrak v vašem domu, so ti zagotovo leglo kontaminantov in lahko pripomorejo k razvoju večjih zdravstvenih problemov ter povzročijo resne probleme pri ljudeh z dihalnimi težavami.

Pozitivni učinki

  • Zmanjšanje utrujenosti, izboljšana koncentracija, zmanjšanje glavobolov, reševanje problemov s spanjem.
  • Preprečevanje alergij na živali (V kolikor imate hišnega ljubljenčka, ki izgublja dlako).
  • Preprečevanje nastajanja vlage in plesni.

Pooblaščeni vzdrževalec: Inventiva

Nudimo tudi drugo čiščenje prezračevalnih sistemov

Industrijski prostori

Neredno vzdrževanje prezračevalnih sistemov lahko pripomore k okvari strojev ali predstavlja požarno nevarnost. Nudimo vam video pregled prezračevalnega sistema.

Poslovni prostori

Osnovni in glavni namen čiščenja prezračevanja v poslovnih prostorih je odstranitev vidne onesnaženosti kot so prah, smeti in vlaga iz kanalske distribucije.

Kuhinjski prostori

Ne glede kako učinkovito filtri nape lovijo maščobo je neizogibno, da se bodo v kuhinjskem odvodnem prezračevalnem sistemu pričele nabirati maščobne obloge.