Freshbox 100 WiFi med TOP-7 najboljših inovacij v letu 2020 na področju varčevanja z energijo

Freshbox 100 WiFi med TOP-7 najboljših inovacij v letu 2020 na področju varčevanja z energijo

Po podatkih Building Timesa je v začetku marca 2020 družba Blauberg Ventilatoren prejela nagrado EnergieGenie.

 

Za nagrado se je potegovalo skoraj 1500 podjetij

Vsako leto se nagrada za TOP-7 najboljših inovacij podeli v času sejma Energiesparmesse v mestu Wels v Avstriji. Podelitev nagrade je podprta s strani avstrijskega ministrstva za promet, inovacije in tehnologijo ter zvezne dežele Zgornja Avstrija. Nagrada se običajno podeli mednarodnim proizvodnim podjetjem, ki kažejo najboljše rezultate na področju inovativnih energetsko varčnih tehnologij. Letos se je Blauberg Ventilatoren s prezračevalno enoto Freshbox 100 WiFi uvrstil med TOP-7 najboljših, za seboj pa je pustil približno 1450 sodelujočih podjetij.

 

EC motorji

Freshbox 100 WiFi je enoprostorna prezračevalna enota, ki ustvarja udobno mikroklimo v apartmajih, zasebnih hišah in majhnih pisarnah. Enota uporablja EC motorje z do 90 odstotnim izkoristkom pri dovajanju čistega in odstranjevanju porabljenega zraka. Ta vrsta motorjev porabi 30 odstotkov manj električne energije v primerjavi z asinhroni motorji. Med preklapljanjem hitrosti motorji EC ne izgubijo učinkovitosti, kar zagotavlja racionalno porabo električne energije v enoti.

 

Izmenjevalnik toplote

Izmenjevalnik toplote z nasprotnim tokom je še ena energetsko učinkovita rešitev enote Freshbox 100 WiFi. Uporaba toplotnega izmenjevalnika proti toku z izkoristkom toplote do 96 odstotkov pomaga zmanjšati obremenitev ogrevalnih sistemov v hladni sezoni in klimatskih sistemov v topli sezoni.

 

Sodobno upravljanje

Freshbox 100 WiFi enote so opremljene z najsodobnejšo avtomatizacijo in omogočajo široko paleto funkcij, kot je na primer nadzor enote prek interneta s pomočjo pametnega telefona od koder koli po svetu.