BlauAIR je certificiran s strani Euroventa

Po uspešni certifikaciji Eurovent Certita je Blauberg pridobil pravico, da za vse izdelke BlauAIR uporabi oznako kakovosti »Eurovent Certified Performance«.

Certita in Certifikacijska družba Certita sta v letu 2013 združili certifikacijske dejavnosti v okviru nove korporacije, imenovane Eurovent Certita Certification (ECC). Večinski lastnik korporacije je Eurovent – največje industrijsko združenje, ustanovljeno v Parizu leta 1958, ki v katerega je včlanjenih več kot 1.000 podjetij iz Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike s skupnim letnim prometom nad 30 milijard EUR.

ECC upošteva stroge standarde EN ISO / IEC 17065: 2012 „Ocenjevanje skladnosti – Zahteve za organe, ki potrjujejo proizvode, postopke in storitve“, ki ga je razvil Odbor za ugotavljanje skladnosti Mednarodne organizacije za standardizacijo (ISO).

Organizacija ponuja več kot 40 certifikacijskih programov, medtem ko je njena najbolj znana oznaka kakovosti “Eurovent Certified Performance” (ECP) svetovno priznana. Več kot 67 odstotkov izdelkov HVACR, prodanih v Evropi, ima certifikat ECP. Ta oznaka jamči, da so se izdelki testirali v neodvisnem laboratoriju, ki ga je izbral sam ECC.

Preizkus prezračevalnih naprav z rekuperacijo toplote in vlage za velike prostore BlauAIR, je bil izveden v skladu s programom ECP “Air Handling Unit” (“Air Handling Units”), ki vključuje preskušanje mehanskih lastnosti v skladu s evropskim standardom prEN1886 in testiranje tehničnih lastnosti v skladu z evropskim standardom prEN13053.

Po uspešnem zaključku vseh testov, ki so bili potrjeni s potrdilom, so bili rezultati objavljeni na spletni strani organizacije. S klikom na to povezavo lahko preverite podatke s številko potrdila, blagovno znamko ali imenom modela izdelka ali pa si ogledate podrobne rezultate testov.